Model: 000068
Beschikbaarheid: 2-3 Days

Omschrijving:

Hoofdkaas of zult is een bereiding van varkensvlees van de kop, staart en de oren van het varken.

Oorspronkelijk werd dit vooral gemaakt om "niets verloren te laten gaan" van het varken. Met stukjes augurk, paprika, kruiden en gelatine wordt de kop van het varken gekookt; vervolgens wordt de schedel en/of beenstukken verwijderd, daarna afgekoeld en door de vleesmolen gedraaid, waarbij het deksel van de pot (terrine) verzwaard wordt om het mengsel samen te drukken ("pressen") om het daardoor consistenter te maken. Zodoende kan het in sneetjes als broodbeleg dienen, vaak met een laagje mosterd.

Tegenwoordig wordt het ook "verbeterd" met rund- of paardenvlees.

Speelt een varkenskop de hoofdrol dan heet het gerecht hoofdkaas, worden diverse soorten vlees gebruikt, dan heet het gerecht zure zult.

€ 1,54
Excl. BTW: € 1,42

Hoofdkaas of zult is een bereiding van varkensvlees van de kop, staart en de oren van het varken.

Oorspronkelijk werd dit vooral gemaakt om "niets verloren te laten gaan" van het varken. Met stukjes augurk, paprika, kruiden en gelatine wordt de kop van het varken gekookt; vervolgens wordt de schedel en/of beenstukken verwijderd, daarna afgekoeld en door de vleesmolen gedraaid, waarbij het deksel van de pot (terrine) verzwaard wordt om het mengsel samen te drukken ("pressen") om het daardoor consistenter te maken. Zodoende kan het in sneetjes als broodbeleg dienen, vaak met een laagje mosterd.

Tegenwoordig wordt het ook "verbeterd" met rund- of paardenvlees.

Speelt een varkenskop de hoofdrol dan heet het gerecht hoofdkaas, worden diverse soorten vlees gebruikt, dan heet het gerecht zure zult.

Er zijn geen beoordelingen voor dit product.

Geef beoordeling

Uw naam:


Opmerking: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Beoordeling: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: